A fogorvos válaszol

Nyálkő

Tisztelt Doktor úr!
Nagyon elvagyok keseredve,problémám nyálkő
Nyaki lágyrész ultrahangos vizsgálat; tapintható duzzanatnak megfelelően megnagyobbodott,sublinualis nyálmirigy ábrázolódik tágult mirigyvezeték részletekkel,valamint 2db 4mm-es és egy 3mm-es hangátnyékot húzó ívelt konturú hyperreflectiv képlettel. Ezen kivül elszórtan számos 2mm-nél kisebb huperreflectiv képlet is ábrázolódik bizonytalan mögöttes hangárnyékkal. CBCT vizsgálat készült mely többszörös sialolithiasis-t igazolt.
Nem tudták ki masszírozni, most no-spa 3-2 szedése bő folyadék.
Kérdésem mit lehet vele kezdeni? A nyálmirigy
eltávolítását fontolgatják.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

A nyálkövek kezelésében fontos szempont, hogy hol helyezkedik el a nyálkő. Amennyiben az a kivezetőcsőben található, van arra esély, hogy konzervatív kezelésre (bő folyadékbevitel, masszázs) spontán távozik a kő, feltéve, hogy mérete ezt engedi. Ha a nyálkő a mirigyállományban helyezkedik el és panaszt okoz, a nyálmirigy eltávolítása válhat szükségessé. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk