A fogorvos válaszol

Nyálmirigy gyulladás

Tisztelt Doktor nő/úr!

1 hete kerestem fel egy fül-orr-gégészt azzal a panasszal, hogy a jobb oldalon az állkapcsom szegletében egy kis gombócot tapintottam ki ami erős nyomásra érzékeny. A doktor azt mondta nem a nyirok csomóm, hanem a nyálmirigyem gyulladt be és egyek savanyú dolgokat illetve igyak sokat. Ez a kis csomó még mindig ott van teljesen fájdalom mentes csak is nyomásra érzékeny. Szeretnék érdeklődni, hogy mennyi idő még elmúlik vagy ennyi idő elteltével keressek fel újra egy orvost? Jelenleg 3 hete van ott.

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Mindenképpen egy szájsebész kollégát javasolnék, aki jártas hasonló esetek ellátásában. 

Különböző képalkotó vizsgálatokkal érdemes meghatározni ennek a nyálkőnek a pontos helyzetét, illetve kizárni egyéb kórképeket. 

Valóban, bizonyos helyen lévő nyálkövek esetében először a sok folyadék fogyasztását, savanyú ételek/italok fogyasztását szoktuk javasolni, hogy esetleg ez kihajtja a bent ragadt kis követ. Amennyiben ez nem valósul meg, úgy szükség lehet műtéti beavatkozásra is.

Rendelőnkben Dr. Dr. Sass Tamás kollégám foglalkozik hasonló esetekkel, konzultációs időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk