A fogorvos válaszol

Nyelv és belső állkapocs zsibbadás bölcsességfogműtét után

Jó napot kívánok,

pontosan egy hete távolították el feltárásos műtétben a baloldali felső és alsó bölcsességfogamat. Az alsó bölcsességfogam nagyon közel volt az ideghez, de a doktor úr megnyugtatott, hogy nem sértette meg az ideget. Azóta azonban nem érzem a baloldalon a nyelvemet rendesen, állandóan zsibbad, illetve a fájdalom is hol megjelenik, hol eltűnik… volt már reggel, mikor azt hittem, jó lesz és rendbe jön, de ma például egész nap ég a nyelvem, és nem érzem a baloldali állkapcsomat belülről. A doktor úr tanácsára emelt adagban B vitamint szedek, de nagyon félek, hogy nem fog rendbe jönni, hiszen már egy hét eltelt… Kérem, mennyi a normális időtartam, míg ez rendbe jöhet? A választ előre is nagyon szépen köszönöm.

Üdvözlettel Anikó

Válasz

Kedves Anikó!

Hasonló eseteknél az érzéketlenség kialakulása általában a műtét következményeként kialakuló ödémához köthető. A megduzzadt szövetek egyszerűen nyomják az ideget. Ilyenkor rend szerint pár hét alatt rendbe jönnek a dolgok.

Amennyiben panaszai nem javulnak, kérem keresse fel kezelőorvosát kontroll céljából!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk