A fogorvos válaszol

Nyelv zsibbadás

K. Míra

Tisztelt Cím!

Március 16-án a jobb oldali két bölcsességfogamat kihúzták, azóta a nyelvem jobb oldalán folyamatos zsibbadást érzek, ez normális ilyen esetekben?

Segítségüket előre is megköszönve,
Kósa-Kovács Míra

Válasz

Kedves Míra!

Az alsó bölcsességfogak alatt, annak közelében húzódik egy nagyobb idegköteg, aminek ellátási területe az a rész, ahol jelenleg Önnek zsibbad. Valószínűleg ez az idegköteg sérülhetett, és/vagy a műtétet követő duzzanat jelenleg nyomja ezt az ideget, rendszerint ebből fakadnak az Ön által is leírt tünetek. 

Ezek lassan, de rendszerint biztosan elmúlnak. Különböző gyógyszerekkel ezen lehet segíteni, kérem keresse fel kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk