A fogorvos válaszol

Nyelvėgès,nyàlkahartyaėgės,tenyėrėgės(nem ideg)

K. Erika

Jo Estèt kìvanok!IĖrdeklodni szeretnėk.4eve implantatumokat kaptam csontpotlassal.Nemsokàra ra elkezdett ėgni a nyelvem es a szajnyalkahartyam.Fel eve mar egnek a kezeim is az ujakba sugarozo fajdalommal.Nem belső egezsegugyi problema nem ideg problema.Okozhatja a beėpitett csont?(Az implanratumokat mâr kiszedettem )Vagy hova merre induljak tovabb.?Udv es köszönöm a vàlaszt

Válasz

Kedves Kérdező!

Tudtommal sem az implantátum, sem pedig a csontpótló anyag nem okoz ilyen tüneteket.

Hasonló esetekben számos probléma okozhatja a panaszait.

Neurológus kolléga felkeresése mindenképpen javasolt, hiszen már a kezei is égnek. (Amennyiben az implantátumok, vagy a csontpótló anyag okozná, úgy panaszai a szájüregre lokalizálódnának, de mint írtam, ilyen szövődményről nem tudunk.)

„Furcsa” tünetek esetén mindig javasolok egy Lyme-kór tesztet. Különösen hangozhat, de sok esetben a kullancs által terjesztett Lyme kór áll az idegrendszeri tünetek hátterében.

A szájüregi nyálkahártya égő érzését is számos dolog okozhatja. Leveléből az Ön kora és neme nem derül ki. Hölgyeknél gyakori jelenség a menopauzát követően egy úgynevezett Sjögren-szindróma, de okozhat hasonlónak bizonyos gombák túlszaporodása is.

Mindenféleképpen oráldiagnosztikában jártas szakember felkeresését javasolnám, aki szakszerűen végig tudja Önt vezetni az eddig meglévő laborleletei alapján az esetleges kimaradt vizsgálatokon, esetleg kizárná ténylegesen a szájüregi eredet. (Hasonló tünetek az esetek döntő többségében nem szájüregi eredetűek, úgymint implantátum/fogmű stb…)

Rendelőnkben Dr. Dr. Sass Tamás kollégámat tudnám javasolni. Egy személyes konzultáció alkalmával a Doktor Úr segítene kideríteni Önnek, mi állhat panaszai hátterében.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk