A fogorvos válaszol

Nyelvprobléma

A. Timea

T. Klinika!
Az utóbbi időben rendszeresen előforduló alábbi problémára keresem a választ: Minden előjel nélkül, hirtelen olyan érzés lesz a nyelvemen, mintha megégetem volna, fáj és érzékeny a felülete. Napokig tart, elmúlik, aztán pár nap v hét után előjön. Az anaftin gél enyhíti a kellemetlen érzést, rendszeres használattal pár nap alatt megszűnik a probléma. Addig meg minden étkezés szenvedés. Az ízérzékelés is romlik. Dohányzom.
Köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Kérdező!

Panaszait számos dolog okozhatja, pontos diagnózishoz minden esetben személyes konzultációra van szükség.

Hasonló panaszok esetén általában gombás fertőzésre szoktak először gyanakodni, de köze lehet a dohányzáshoz is.

Külön szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy sok általános betegségnek is vannak szájtünetei, külön terület foglalkozik ezzel. (Oráldiagnosztika) Így mindenképpen javaslom szakember felkeresését.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk