A fogorvos válaszol

Nyirok csomók

J. Gabriella

Üdvözlöm! Gabriella vagyok.
Érdeklődni szeretnék.
Találtam egy nagyobb nyirokcsomót a jobb oldalt állkapocs alatt néha fáj is.
Voltam vérvételen az eredményeim jók lettek haziorvos javaslatára elmentem fogorvohoz aki azt mondta nem tudja attól van e.
De röggent csinált és Jobb oldalon jön a bölcsesség fogam. Azt mondta nagyon mélyen van. Attól lehet ez a nyirok csomó?
És fájhat a füll is tőle!? Köszönöm válaszát előre is! 🙂

Válasz

Kedves Gabriella!

Előtörésben lévő bölcsességfog okozhat nyirokcsomó megnagyobbodást, ez azért rendszerint társulni szokott a bölcsességfog körüli íny duzzanatával, fájdalmával is. Egyéb gyulladás (pl mélyen szuvas vagy gyökérkezelt fog körül kialakult granloma vagy cysta) is okozhatja reaktív nyirokcsomó megjelenését. Amennyiben viszont a gyulladásos eredetet kizárjuk és a megnagyobbodott nyirokcsomo megmarad, javasolt lehet aspirációs citológiai vizsgálatot elvégezni, mellyel a nyirokcsomóból nyert sejteket lehet megvizsgálni. Javaslom keressen fel szájsebészeti rendelést!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk