A fogorvos válaszol

Nyitott arcüreg

.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Kérdésem elég összetett illetve a történetem egy kicsit hosszadalmas fogåszati procedúra.
07.07 eltávolították a 26 fogat a fogorvos sajnos röntgent előtte nem csinált illetve kimaradt az orrfújási próba is.Hazaérve kivettem a gézt és szelelt sípolt,visdzamentem megpróbálta zárni sikertelenül,mert nem volt megfelelő eszköze cérna stb. Férjem aznap bevitt Debrecenbe a szájsebészetre ahol összevarrták zárták de teljesen szétszabdalta az ínyemet a fogorvos ezt a szájseben mondták.
Ez egy vasárnapi nap volt måsik hét csütörtökön kijött egy varrat és megint szelelt visszamnetem másik hét hétfőn Debrecenbe akkor adtak időpontot nyitva volt megint probålták összevarrni de sajnos nagy volt a hiány így nem sikerült jodoformos csíkcserére játam kiöblítették az arcüreget szedtem folyamatosan antibiotikumot,Luc Caldwelt javasoltak de féltem így felkerestem egy Miskolcon lévő szájsebeszt aki túl radikálisnak tartotta majd megpróbálta zårni……sajnos összesen 12x varrtåk az ínyemet ebben 3 zárås valamint 9 jodoformos csík varrásåt érte.
08.31 én eltávolítottåk a varratot a próbák nem mutattak szeleleést én sem érzem viszont folyamatosan kattog a fog helye amiben kiderült van egy pici lyuk még néha a kattogás eláll es érzem a levegőt…utánna bezául és megint kattog az orrom illetve a szám a hangom olyan mintha üregböl besznék ezt nem csak én hallom…ma 09.01jén egy varrat kijött és egy csomó kenőcs szerű fehér genny csorog belőle de a kattogás most is fenn åll.
Kérdėsem a következő lenne jó ez hogy a genny így jön ki illetve azt mondta a szqjsebesz hogy meg 6 hétig hallhatok ilyen kattogást még a szövetek összezárnak valóban így van e?
És bezarul e teljesen magától?
Nagyon tanåcstalan vagyok nem vilågosítanak fel,szinte én érzem magam rosszul hogy mindig megyek mert szelel stb..hozzateszem Debrecen,Miskolc,Budapest megjárva sokszor csak tanácsért.
Saját magamnak írattam antibiotikumot mert a szájseben nem kaptam,infralámpa,parajdi só,orrspray mert ezt sem mondta senki hogy használjak.
Válaszát köszónöm!
Tisztelettel
Szilvia 31 éves

Válasz

Kedves Szilvia!

Egy ilyen komplex esetben, az esetet nem ismerve nem áll módunkban véleményt formálni, hiszen az Ön elmondása, bár pontos, és összeszedett, de sajnos nem pótolja a szájvizsgálatot, és egy esetleges CT felvételt.

Az biztosan nem normális, hogy genny ürül az arcüregéből, így kérem haladéktalanul keressen fel egy szakorvos kollégát! 

Valóban bevett eljárás a Luc Caldwell műtét, de egy beavatkozás szükségességét mindig egyénileg kell mérlegelni, számba véve a további lehetőségeket, ehhez pedig az eset pontos ismerete szükséges.

Rendelőnkben Dr. Dr. Sass Tamás tud az Ön segítségére lenni.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk