A fogorvos válaszol

Nyitott arcüreg Fess műtét

G. Szilvia

Tisztelt Doktor Úr!/Nő!
Kérdésem előtt megprobálom röviden összefoglalni panaszaimat.
Tavaly 2019.07.07-én foghúzás miatt megnyílt az arcüreg melyet többszöri zárás ellenére sem sikerült zárni.
Kialakult egy fistula nyilas.
Tehát kB. Kisebb nagyobb megszakításokkal közel egy éve nyitva az arcuregem.
A szajureg felől már csak egy tűhegynyi lyuk van melyből szinte havonta fellangol a genny és lassan lassan ürül elég kellemetlenül.
Többször voltam szájsebészeten megcsinalja a próbát nem szelel viszont a cbct-n látni, hogy a bal oldali arcüreg teljesen fedett és van egy fisztula nyilas is.
Augusztus 13.ra van időpontom Fess műtétre mivel eddig ez sem volt sajnos.
Viszont a kérdésem is ehez kapcsolódna.
A Doktor aki műteni fog azt mondta, hogy nem kell zárni az arcureget mivel kell kB. 1 hónap mire szájsebész zarhatja mert ott is ürülhet a váladék.
Kérdésem a következő lenne, az nem baj ha 1 hónapig műtét után nyitva van még és esetleg felül fertozodik megint és nem lesz a következő zárás sem hatékony?
Válaszát előre is köszönöm szépen!
Üdvözlettel Szilvia

Válasz

Tiszteld Kérdező!

Ezt a kérdést több irányból lehet megközelíteni, amennyiben már leegyeztetett időpontja van, javaslom, kérdéseit a beavatkozást végző kezelőorvosával beszéljék át, mert nekünk pusztán annyi információnk van, amit Ön leírt. Azt mindenképpen tanácsolnám viszont, hogy amennyiben két beavatkozással (Fess + külön arcüregzárás) lesz megoldva a kérdés, legyen előre szájsebésszel is le egyeztetve a terv, az arcüreg zárását végző szájsebész és a fül-orr-gégész szakorvosnak szükséges együttműködni e a sikeres kezelés érdekében.

Amennyiben igényt tart rá, rendelőnkben Sass Tamás doktor urat keresse fel konzultáció céljából, mert fogorvosként és általános orvos szájsebészként neki van nagy tapasztalata az ilyen esetek ellátásában. 

Üdvözlettel 

Dr Péntek-Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk