A fogorvos válaszol

Nyitott arcüreg

.

Üdvözlöm!
Előzőekben feltett kérdésemre köszönöm válaszukat!
Voltam vizsgálaton szájsebészeten ahol kiderült,hogy igazam van és valóban nyitva van az arcüreg jövőhét csütörtökön egy „kis ambuláns” műtét keretében zárja a szájsebész!
Ct nem készült ezért egy magán klinikán csináltattam egyet melyben ez áll!

Jobb oldalon a sinus frontalis nyálkahártyája kissé vaskosabb. Az ethmoidalis sejtek légtartalma mérsékelt fokban csökkent. A septum nasi nem devial. Az orrnyálkahártyák vaskosabbak. A jobb sinus maxillaris nyálkahártyája a recessus alveolarisban minimálisan vaskosabb A bal sinus maxillaris nyálkahártyája körkörösen az alsó felében jelentősen megvastagodott. A sinus alsó falában egy I cm-es csont deffeetus ábrázolódik, melynek a környezetében a nyálkahártya vaskosabb, egy 2-3 mm-es fistulajárattal, a szájüreggel összeköttetésben áll.
Vélemény: Fistulajárat a bal sinus maxillaris és a szájüreg között.

Ct alapján nagyon komoly a helyzet vagy a bezárással egyidejűleg rendbe jön?
Vålaszukat várva előre is köszönöm!
Szilvia

Válasz

Kedves Szilvia!

A CTn látottak leírása pusztán egy pillanatnyi képe egy, az Ön esetében hosszabb, szövődményekkel teli folyamatnak. Ebből felénk így csak „rész információk” közvetítődtek, és gondolom megérti, hogy az összes részlet ismerete nélkül bármi amit ide leírok, nem lehet korrekt állásfoglalás…

Ettől függetlenül a fent leírtak tükrözik az előző levelében felvázoltakat. Szakavatott kezekben hamar rendbe fog jönni!

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk