A fogorvos válaszol

nyitott fog

Kedves Doktor Nő!Sajnos egy olyan helyzetbe kerültem a fogammal aminek lehet talán fogeltávolítás lesz a vége, legalább is én erre gondolok..Az egyik őrlő fogammal csütörtökön kellett volna visszamennem mert a kezelőorvosom kinyitotta mivel fájt a fogam a próbatöméstől, de én végül csak pénteken tudtam visszamenni mire kiderült ott hogy pénteken nem dolgozik, ma már nyaralni mentem és 2 hét múlva fogok hazamenni, a kérdésem a következő lenne,hogy valóban szokott olyan lenni,hogy nyitott fog esetében megdagadhat a fogam környéke??Mert azt tudom,hogy ilyen esetben felülfertőzést is kaphat a fog a szájüregi baktériumoktól…Próbálom a magam módján tisztán tartani a fogamat, bár tudom ez önmagában kevés….gondoltam arra is hogy egy kis vatta darabot helyezek a fogba,hogy elkerüljem az étel fogbakerülését de félek,hogy ezzel csak rontok vele…amíg benne volt a tömés addig is fájt a fogam,de most se érzem,hogy jobb lenne hogy ki van nyitva…..esetleg valamilyen szájöblítő oldatot használhatok?Mi várhat rám ezzel a foggal hogyha csak 2 hét múlva kerülök vissza az orvoshoz,esetleg meg van arra is az esélye,hogy eltávolítsák?Jobban attól is félek,hogy esetleg megdagad a fog környéke..és az már fájhat nagyon…..Üdvözlettel:Odry

Válasz

Ha a gyökércsatornák bemeneti nyílási eltömeszelődnek,. akkor fordulhat el, hogy bedagad a fog körülötti lágyszövet. Mivel nyitva van, így biztosan felülfertőződnek a gyökércsatornák és ennek következtében jelentősen nehzedhet a gyökércsatornák későbbi lezárása.

A legfontosabb az lenne, hogy a lehető legtökéletesebb szájhigiénét tartsa fenn!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk