A fogorvos válaszol

Nyitvahagyás

.

Tisztelt Uniklinik!

Volt egy fájós fogam amit kiidegeltek majd nyitva hagytak 2 hétig. A fájdalom az idegelés ellenére sem szűnt meg, erre úgynevezett gyógytömést rakott be a fogorvos. Doxyciklint is szedtem de az sem oldotta meg. A fájdalom még mindig jelentkezik 3 hét után is, sőt ha édeset eszek olyan mintha tömés ellenére mégis bejutna a fogba és fájdalmat vált ki. Nem volt feldagadva, nem volt gennyes, Ön szerint akkor indokolt volt a fog nyitva hagyása? Gondolom a végleges tömés sem fogja megoldani a gondot. Mikroszkópos kezelés az ilyen esetekben mennyire szokott eredményt hozni? Illetve adnak-e rá garanciát hogyha nem válna be esetleg?

Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Jelenleg nem tudok olyan szakmai indokot felhozni, ami miatt egy fogat nyitva kell hagyni. Főleg nem két hétre.

Panaszait nagy valószínűséggel egy fel nem tárt csatorna okozhatja, vagy a fogat csak részlegesen sikerült kinyitni.

A mikroszkópos gyökérkezeléssel 95% feletti sikerarány érhető el, de garanciát gyökértömésre jelenleg sehol sem vállalnak tudomásom szerint.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk