A fogorvos válaszol

Nyomásra érzékeny fog

.

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Augusztus utolsó hetében a bal felső fogaimat gyökér kezelték ( 7-es, 5-ös ). Másfél -2 hónapig bent volt a gyógytömés, és most 2 hete meglettek csinálva rendesen, be lettek tömve, és nem az ideiglenes tömés van benn.A 7-es fogam eléggé rossz állapotban volt, de nagyon szépen meg csinálta a fogorvosom. Viszont a mai napig ha rágok vagy ha fogat mosok, akkor a nyomásra érzékeny, nem túl erősen de azért érezni, és eléggé zavaró. Kérdésem, mi okozhatja ezt a fájó, érzékenységre utaló érzést? Előre is köszönöm!Üdvözlettel : Andrea

Válasz

Abban az esetben, ha a fog gyökerének csúcsán nagy kierjedésű gyulladásos folyamat található, akkor ennek megszünte a korrekt gyökértömést követően akár 6 hónap is lehet. Ez indolkolhat egy fokozott ráharapási érzékenységet.
A panasz másik oka lehet egy fel nem tárt járulékos gyökércsatorna.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk