A fogorvos válaszol

Oldal irányú hatás esetén fájó fog

Z. Mészáros

Tisztelt Fogorvos!
Olyan kérdésem volna, hogy bal felső fogam oldal irányú hatás esetén éles fájdalmat érzek. Amennyiben sensodine fogkrémet használok például 1 alkalommal, nagyjából 1 – 1.5 napig nem fáj, utána ismét. Ez nagyjából 1- 1.5 éve áll fent.
Sima fogorvosi kezelésen leszedték a fogkövet (elvileg kicsi volt az így és a fog között), de nem mutatott jelentős javulást! Hidegre melegre édesre sósra nem érzékeny.
Így látatlanban mire gondol?

Válasz

Kedves Kérdező!

Fontos kérdés lehet a foggal kapcsolatban, hogy gyökértömött-e, vagy egyáltalán tömött-e, szuvas-e. Volt-e a környékeny valamilyen beavatkozás, illetve, hogy milyen a fog körüli tartószövet állapota.

Általában „kicsit kisarkítva” azt szoktuk mondani, ha egy fog tengelyirányú kopogtatásra érzékeny, az nagy valószínűséggel endodontiai ok, ha oldalirányú kopogtatásra jelez pedig jellemzően parodontológiai, tehát a tartó szövetekkel lehet gond.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk