A fogorvos válaszol

onlay tömés

J. Tamás

Tisztelt Doktor Úr
2 éve egyik rágófogamra onlay betétet helyeztek. Pár napja hidegre melegre érzékeny lett a fogam és észrevettem hogy elkezdett szuvasodni az onlay és a fog találkozásánál lévő rész. Nyilvánvalóan ezt be kell tömni. Kérdésem hogy mi történik ilyenkor az onlay betéttel? Le kell szedni? Vagy a lukat úgy is be lehet tömni ha az onlay fent marad? Előbbi esetben a 2 éves onlay betét helyett lehet újat készíttetni ami nagy kiadás illetve hosszann tartó fogásazti kezelés lenne, de nem tudom a betét leszedése nélkül is lehet e fogtömést végezni .

Válasz

Kedves Kérdező!

Sajnos nem tudok pontos választ adni Önnek, ehhez ugyanis látni kellene, hol is van pontosan a szuvasodás, milyen kialakítású a betét, illetve nagyon fontos az is, hogy milyen anyagból készült.

Elméletileg lehetséges, hogy a szuvas részt betömjék az onlay megtartásával.

Kérem keresse fel kezelőorvosát, aki a betétet készítette.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk