A fogorvos válaszol

Orrlyuknál nyomásra fájdalom

Üdvözlöm!
Az alábbi kérdésben szeretném véleményét kerni:
3 hete gyökérkezelték az egyik felső frontfogamat.
Nem volt gyulladt, de nagyon agyontömött, elszíneződött stb. Doktornő cirkónium koronát tesz rá.
Jelenleg még ideiglenes korona van rajta, jövőhéten teszi fel a véglegest ha minden rendben.
Viszont az első kezelés óta, a fog feletti bal oldali orrlyukamnál ha megnyomom kisebb nyilalló fájdalom jelentkezik. A fogam nem fáj, kocoktatásra sem, nem érzékeny, az ínem sem ha a fog felett megnyomom, de ott egészen az orrjuknál egy bizonyos ponton igen!!! Inkább csak nyomásra, vagy néha ha erősebben nevetek akkor olyan hirtelen is érzem, de csak egy pillanatra.
Mitől lehet ez?
Köszönöm szépen a válaszát.

Válasz

Kedves Kerdező!

 

A leírtakból sajnos nem lehet pontos választ adni a kérdésére, röntgenfelvétel és vizsgálat hiányában. Javaslom, mindenképp jelezze kezelőorvosának a problémát, készüljön a gyökértömésről kontroll röntgenfelvétel, szükség esetén CBCT felvétel is. Amennyiben a gyökércsúcson góc látható illetve panaszai fennállnak, javasolt lenne a végleges korona felragasztásának halasztása, esetleg endodontus szakorvos bevonása a kezelésbe.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk