A fogorvos válaszol

panoráma rtg., bölcsességfog

O. Tamás

Üdvözlöm,
Nemrég készült a fogsoromról egy panoráma rtg., ami főképpen amiatt történt, mivel 26 éves koromra még egyik bölcsességfogam sem jött elő. Habár a jobb felsőnél az így alatt érzek valami kis „csúcsot”, tehát ott már valószínűleg elég közel jár a felszínhez.
Az iránt érdeklődöm, hogy az alábbi felvétel alapján van-e ok az aggodalomra? Egyfelől a bölcsességfogak tekintetében, másrészt, hogy a többi fog állapota a felvétel alapján milyennek mondható? Rendszeresen nézegetem a fogaimat, attól tartok csak, hogy a szuvasodás nem látható helyen indul meg, így már csak akkor lesz észrevehető, amikor már kiterjedtebb, vagy panaszt okoz.
https://drive.google.com/file/d/0B1QJd0qUIRg9cFpCRzRMN0pha2ZUYTJGUGJlX0N4YTk2akFj/view?usp=sharing
Előre is köszönöm válaszukat.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Az OP felvétel önmagában nem, csak szájvizsgálattal együtt értelmezhető. Kezdődő fogszuvasodás megítélése ezen felvételtípus alapján nem lehetséges. A bölcsességfogainak nincs elég hely, hogy előtörhessenek. Ez annyiban veszélyes, hogy egyrészt torlódást okozhat a fogsor többi fogánál, másrészt az előtte lévő fogak hátsó felszíne tisztíthatatlan, és hosszú távon fogszuvasodáshoz vezethet. Személyes vizsgálat alapján lehet az esetleges eltávolításukról döntést hozni. Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk