A fogorvos válaszol

Pattanó/ kattanó fog

.

Tisztelt Doktor Nő / Úr!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy pár hete (2-2,5) a felső jobb és bal 3mas fogam, ha nyelvvel kifelé megnyomom akkor egy pattanó / kattanó érzést érzek,mintha a fog beigazodna a helyére. Újabban a bal oldalinal ragasra is érzem ezt a pattanast. Hidegre – melegre nem érzekeny, fájdalom abszolút nincs benne. Beszéltem a fogorvosommal, akinel a tünet jelenetkezese előtt kb 1-1,5 héttel voltam, azt mondta, hogy ő nem látott semmilyen problémát, ez csak egy levegő/ nyál buborek lehet.

Az lenne a kérdésem, hogy ez egy múló dolog lehet vagy pedig keressék fel másik szakorvost?
Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

A tapasztalt hang, ha rendszeresen jelentkezik, valószínűleg inkább a fog elmozdulása illetve a szomszédos fogakhoz való illeszkedése/feszülése miatt lesz észlelhető. Látatlanban azt tudom javasolni, keressen fel parodontológus szakorvost a problémával, aki a fogágy betegségeinek kezelésével foglalkozik.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk