A fogorvos válaszol

Pericoronitis

Üdvözlöm! A jobb alsó bölcsességfogam ki van bújva, de nincs elég hely, aminek következtében tasak alakult ki és gyulladásban van, elviselhetetlenül fáj.Külfölfön tartózkodom, első nap csak corsodylt használtam, majd elmentem egy klinikára, ahol megröntgenezték és lefertőtlenítették. A fog egyenesen áll, tehát csak az íny zavarhatja.Az orvos „Dentohexin”-el való öblögetést írt elő, valamint „Plak out” nevű zselét adott felszíni kezelésre, azonban antibiotikumot nem, illetve közölte, hogy a fog eltávolítása szőkséges lesz.Úgy olvastam, hogy a Pericoronitis kb. 1 hétig tart. Nekem kb 3 napja fáj és a fájdalom nem enyhült, vagy csak kis mértékben. Fájdalomcsillapítóként Ibuprofent használok, ami elég hatásos.Várható, hogy 1 hét után valóban megszűnnek a tünetek?Dentohexin helyett Corsodilt használok egyelőre, aminek ugyanaz az összetétele, ez ugye nem befolyásol semmit?A fog eltávolítás meddig halasztható? Szeretném Magyarországon elvégeztetni?

Válasz

Ilyen esetben antibiotikumot csak akkor szoktunk adni, ha a gyulladás gennyképződéssel, szájzárral, lázzal párosul. Egyebekben mi is a konzetvatív terápiát javasoljuk a panaszok megszűntetéséig, illetve a fog mielőbbi eltávolítása jelente hosszútávú megoldást. Javaslom továbbá, hogy ne csupán az öblítőt használja (az említettek közül mindegy, hogy melyiket) hanem a területet nagyon alaposan kell fogkrémes fogkefével mosni, még akkor is, ha ez fokozott érzékenységgel jár. Ha panaszai csökkentek, a fogeltávolítás még halogatható, de hogy mikor alakulnak ki ismét panaszok, azt nem lehet előre megjósolni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk