A fogorvos válaszol

Picit mozgò fog 13 hònapos totyogònál

S. Zsófia

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr !
13 hònapos kisfiam a csőrös poharából ivott, amikor előre szeretett volna lépni és elesett, hiába nyúltam utána. Vérzett eléggé a fogacskája mögött az ìnye. Nekem úgy fűnik, hogy nagyon picit mozog a foga.
Mi tévő legyek? Többen azt tanácsolták,hogy ekkora babával csak egy tortùra lenne a fogorvos és teljesen fölöslegesen. Ön mit tanácsol?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: S. Zsófia

Válasz

Kedves Zsófia!

Látatlanban természetesen elég nehéz megítélni, hogy egy szakorvosi vizsgálat felesleges-e vagy sem.  Ha a fog csak kis mértékben mozgatható, akkor azzal egyelőre teendő nincs. Csupán próbálni kell tehermentesíteni néhány hétig (puha, pépes ételeket adjon gyermekének, ne rágjon a fogon 2-3 hétig). A későbbiekben azt kell figyelni, hogy a fog elszíneződik, szürkül-e. Ha igen és idővel a fog mellett az ínyén még egy kis duzzanat is megjelenik, az azt jelzi, hogy az ütéstől elhalhatott a fog, ebben az esetben a fogat meg kell fúrni, hogy a gyulladásos váladék ürülni tudjon.

Természetesen ha további aggodalma lenne javaslom keressen fel gyermekfogászati rendelést!

Üdvözlettel

Uniklinik 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk