A fogorvos válaszol

Picit mozgò fog 13 hònapos totyogònál

S. Zsófia

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr !
13 hònapos kisfiam a csőrös poharából ivott, amikor előre szeretett volna lépni és elesett, hiába nyúltam utána. Vérzett eléggé a fogacskája mögött az ìnye. Nekem úgy fűnik, hogy nagyon picit mozog a foga.
Mi tévő legyek? Többen azt tanácsolták,hogy ekkora babával csak egy tortùra lenne a fogorvos és teljesen fölöslegesen. Ön mit tanácsol?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: S. Zsófia

Válasz

Kedves Zsófia!

Látatlanban természetesen elég nehéz megítélni, hogy egy szakorvosi vizsgálat felesleges-e vagy sem.  Ha a fog csak kis mértékben mozgatható, akkor azzal egyelőre teendő nincs. Csupán próbálni kell tehermentesíteni néhány hétig (puha, pépes ételeket adjon gyermekének, ne rágjon a fogon 2-3 hétig). A későbbiekben azt kell figyelni, hogy a fog elszíneződik, szürkül-e. Ha igen és idővel a fog mellett az ínyén még egy kis duzzanat is megjelenik, az azt jelzi, hogy az ütéstől elhalhatott a fog, ebben az esetben a fogat meg kell fúrni, hogy a gyulladásos váladék ürülni tudjon.

Természetesen ha további aggodalma lenne javaslom keressen fel gyermekfogászati rendelést!

Üdvözlettel

Uniklinik 

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk