A fogorvos válaszol

polineuropátia-neurológia

T. Tiborné

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Férjemnél tavaly júniusban kezdődtek a polineuropátiás tünetek. Étvágytalanság, bizsergés kézen, lábon stb, később égő érzés. Neurológus vasculitis polineuropátiát mondott, de a papírra nem írta rá a diagnózist, és semmilyen kezelést se kapott, de a kiváltó okot se volt hajlandó vizsgálni. Később kétszer volt purpura is a combján, ami rövid időn belül elmúlt. Februárban begyulladt nagyon a foga. Fogorvos megállapította, hogy a koronái alatt több gócos fog is van, ami már régóta ott lehetett. Az összes gócos fog el lett távolítva április elején és májusban, azóta a fejfájása és az izületi fájdalma és a szemgyulladása megszünt. Fogorvos szerint ezek a régóta ott levő gócos fogak okozhattak vasculitist, az pedig vasculitis polineuropátiát, ő erre gyanúzik.Nem cukorbeteg, nincs más ok, ami kiválthatott volna nála polineuropátiát. Februárban a CK értéke jó volt, de utána a gyulladt fogára szedett 3 doboz Dalacint a foghúzás előtt, ráadásul nagyon fájt a dereka is, és akkor néztek újabb CK-t, ami magas értéket mutatott (560). de a háziorvos szerint ezek is okozhattak magas CK értéket. Most lesz kedden megint CK érték nézve. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen sok idő eltelte után is visszafordítható e a vasculitis polineuropátia, hogy meg lett a kiváltó ok és az meg is lett szüntetve??? Ha igen, akkor mennyi idő után javulhat az állapota?? A fogak kivétele után pár hétre lett étvágya, én ennek nagyon örültem, mert a tünetek kezdetétől semmi étvágya nem volt és az égő érzés is nagyon minimálisra lecsökkent a foghúzások utáni pár hét mulva, de a többi tünete megmaradt, zsibbadás, gyengeség stb. Nagyon szépen kérem, hogy őszintén írja meg, hogy visszafordul e a folyamat ennyi idő után úgy, hogy a kiváltó ok is meg lett szüntetve vagy el fognak sorvadni az izmai??? Bármi legyen is a válasz, elfogadom, de kérem, hogy őszintén válaszoljon. Előre is köszönöm. Tisztelettel: Éva

Válasz

Kedves Éva!

Sajnos én nem tudom Önnek megválaszolni a kérdést! Nem vettem/veszek részt férje kezelésében, nem ismerem a részleteket, nem tudok semmi mást az esetről, pusztán amit Ön megosztott velem. Érthető módon nem tudok Önnek erre válaszolni, kérem kérdezze férje kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk