A fogorvos válaszol

Porcelán híd

Kolozsi Andrea

Tisztelt Doktor úr/hölgy! 10 tagú hidat kaptam a felső fogsoromra. 3 hiányzó fog van alatta.ebből kettő 7 hete húzva Ideiglenesen fel lett ragasztva a híd. Kényelmes volt de rágásnál húzta a másik oldalt. Ha bal oldalon rágok feszül a jobb oldal és fordítva.eltelt pár nap és felragasztotta véglegessel mert mondtam h én így nem bírok enni. A húzó érzés ugyanúgy megmaradt. A metsző fogak mögött az íny és a porcelán közt 1 mm távolság van a szájpadlásnál.mintha nem lenne teljesen felnyomva a fogra a híd. Kérdésem hogy ez a húzó feszítő érzés most már megmarad?az új hiddal ilyen lesz most már az evés?vagy ez elmúlik ha megnyugszik a fogsor? Okozhatja e hogy nincs feltolva rendesen? Köszönöm a válaszát

Válasz

Kedves Kérdező!

A hiányzó fogak helyén a pótlást nem tehetjük rá teljesen az ínyre, mert az gyulladást okoz hosszú távon, így egy minimális hézag szinte minden esetben van. Ebből nem szabad azt a következtetést levonni, hogy a híd nincs a helyén.

Többi kérdésére sajnos látatlanban nem tudunk válaszolni, ehhez szájvizsgálat szükséges, ahol megnézzük a fogak funkció közbeni érintkezését, illetve a kialakított occlusiot.

Minden hídpótlásnak van egy megszokási ideje, amíg a pótlás újra testrésszé válik. Ez az idő mindenkinél más, de általában 1-2 hét alatt elmúlik a kellemetlen érzés.

Ellenkező esetben kérem keresse fel a beavatkozást végző orvos kollégát.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk