A fogorvos válaszol

Porcelán korona egy része lepattant

Kedves Doktor Nő/Úr!Az egyik első fogamon porcelán korona van, melynek a hátsó felén az ínyhez közel (ott ahol kikukucskál alóla az eredeti fogam) lejött egy kis darab a reggeli fogmosáskor. szeretném megtudni, hogyan lehet ezt kijavítani, cserélni kell-e az egész koronát, vagy van más lehetőség is + mennyibe kerül, illetve mennyi idő a kezelése (2 hét múlva külföldre utazom).Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

Válasz

A sérült porcelánleplezést lehet javítani speciális porcelán javító anyaggal, amely esztétikus is. Ennek elkészülési ideje kb. 30 perc, költségvonzata 15000Ft.
Ugyanakkor fontos lenne tisztázni, hogy mi okozta a porcelán lepattanását a további koronasérülések elkerülése végett. 
Abban az esetben, ha ki kell cserélni a koronát, akkor ehhez a beavatkozáshoz 7 munkanap szükséges. Ezalatt az idő alatt a korona eltávolításakor elkészülő ideiglenes koronát tudja hordani. A költsége: ideiglenes korona:4000-7000Ft, új korona anyagától függően- fémkerámia- fémmentes: 35000-75000Ft.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk