A fogorvos válaszol

Pótlás

.

Tisztelt doktor úr /nő! Egy olyan kérdésem lenne,hogy háromszor cserélték már a felső metsző fogaimon a koronát és még mindig nem érte el a kívánt eredményt. Ilyen esetben mit lehet tenni? Mély harapásom van elméletileg. Az első orvos koronát ajánlott, hogy helyre hozzuk a problémát (kopásokatbes a harapást) az igazság az, hogy az eredmény rosszabb lett mint volt a bal oldali metsző fogam össze ér az alsóval néha ami koptatja az alsó metsző fogam. Csiszolni már nem lehet a koronán. Cirkon koronát nem csináltak mivel az egyik fogam gyökérkezelt csapos és, hogy elvileg el törne attól. 3 különböző helyen jártam a problémával fentebb írtam, hogy háromszor cserélték ki őket és sajnos mindig ugyanaz. A színük a formájuk egyáltalán nem esztétikus. A funkciójukat nézve sem jó mivel az épp fogaim kopnak miattuk. Az lenne a kérdésem, hogy valóban nem lehet Cirkon koronát készíteni? Esetleg az önök rendelőjében meg oldható lenne. Felső 4 és alsó 4 koronát szeretnék alulra ugye a kopás miatt. Magán rendelőben voltam mindig és szeretném, ha végre rendesen lenne még csinálva. Vas megyei vagyok. Esetleg meg oldható, hogy állapot felmérés nélkül el kezdjük a kezelést? Mivel a munkám miatt mindig nem tudok szabadságra menni. Köszönöm válaszát!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Véleményem szerint mélyharapást fogszabályozó kezeléssel lehetne rendezni, esetleg az összes fog koronával történő ellátásával. Csak a front fogakra felhelyezett koronákkal pusztán kompromisszumos megoldás érhető el. Ezt bizonyítja az is, hogy három különböző orvos által átadott koronákkal nagyon hasonló problémák állnak fenn. Látatlanban kezelési terv és kezelés természetesen nem ígérhető meg, így konzultációra rendelőnkben is szükség lenne.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk