A fogorvos válaszol

pöttyök az ínyen

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!A problémám a következő. Másfél hónapja panaszkodok a jobb felső fogamra, amelyik teljesen egészséges, tömés sincs benne. A fogorvosom nem akarta bántani, mivel a röntgen nem mutatott ki semmit.Továbbra is voltak panaszaim, a fogászaton másik irányból készítettek röntgent és gyökérkezelést javasoltak. A külső része a fognyaknál be van gyulladva, és fáj is,a fogam is érzékeny. Ma reggel kis fehér pöttyöket vettem észre és a fejem is fáj egy kicsit.Ez a fogamról van vagy más a probléma. Az ünnep miatt csak kedden tudok fogászatra menni. A fogorvos akihez járok szerdától rendel. A tanácsát kérném,hogy mivel tudnám addig kibírni házilag. Félek hogy foghúzás lesz a vége. Válaszát előre is köszölöm.

Válasz

Nem tartom valószínűnek, hogy a fogát el kellene távolítani. Sajnos egészségesnek látszó fogak is begyulladhatnak, ilyenkor a gyökérkezelés az egyetlen fogmegtartó megoldás a gyulladás megszüntetésére. A kis fehér pöttyök lehetnek vírusfertőzés vagy felszínes hámsérülés jelei. Ezek kezelésére szájfertőtlenítővel való öblögetést, ecsetelést javaslok. Ha fájdalomcsillapítóval nem sikerül a panaszokat mérsékelni, akkor azt javaslom, keresse fel a területileg illetékes ügyeletes fogászatot!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk