A fogorvos válaszol

ppm

R. Ádám

Tisztelt Doktor úr/nő!

Érdeklődnék, hogy ha napi 2x elmexszel mosok fogat(elektromos fogkefével), egyszer pedig szájvízezek (ebéd után), ez nem sok fluorid mennyiség-e? 5 percig szoktam mosni. (Fogselyemmel egyelőre próbálkozok, de lehet, hogy fogköztisztító kefe lesz belőle.)

Elmex: 1400 ppm (narancssárga)
Szájvíz: Today Dent (Pennyben kapható) 450 ppm. Jó ez a szájvíz? (leírom az összetevőit)

ÖSSZETEVŐK (INCI)
Aqua , Glycerin , Propylene Glycol , Menthol , Sodium Fluoride , Olaflur , Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract , Salvia Officinalis Leaf Extract , Eugenia Caryophyllus Bud Extract , Aroma , Potassium Acesulfame , Sorbitol , Cocamidopropyl Betaine , Sodium Chloride , Citric Acid , Sodium Sulfate , Limonene , Eugenol , Sodium Benzoate , Potassium Sorbate , CI 42090

Köszönettel

Válasz

Kedves Kérdező!

Mivel remélhetőleg nem nyeli le sem a fogkrémet, sem pedig a szájvizet, így az veszélyt nem jelent Önre nézve.

Javasolnám viszont az ebéd utáni fogmosást is, amennyiben ez megoldható. A szájvíz ugyan friss leheletet ad, kb. ki lehet vele öblögetni, csökkenti a baktérium számot is ( a jó baktériumok számát is), de a lepedéket csak mechanikai dörzsölés útján lehet eltávolítani.

Általában a fogköz tisztító keféket jobban preferáljuk, mint a fogselymet. A fogak kontaktpont alatti része, amit e két eszközzel meg tudunk tisztítani egy átmetszettben háromszög alakú tér, amit a jól megválasztott méretű kefe tökéletesen kitölt, ezáltal tisztít. A front területen rendszerint marad a fogselyem, ha a fogak szorosabban állnak.

Képzett dental higiénikusok az éves fogkőszedés alkalmával tudnak Önnek segíteni abban, hogy a megfelelő méretű kis keféket kiválasszák minden fogközbe, illetve „leellenőrizzék”, hogy az Ön által használt fogmosási technika megfelelő-e. 

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk