A fogorvos válaszol

próbatömés

Tisztelt címzett!Ma reggel 9 órakor voltam fogorvosnál. Miután kibontotta a 6-os rágóm azt mondta nem kell gyökérkezelni, így elég lesz egy tömés, de mivel elég rossz állapotban volt az a fogam és az ínyem is érzékeny ott, így egy gyógyszeres próbatömést kaptam közel 1,5 hétre azzal az utasítással, hogy kerüljem a hideget és kb. 1 órát ne egyek még rajta. Délután fél 1-1 körül ettem ebédet még csak nem is azon az oldalon és kijött a tömés egy része, felhívtam az orvost, ahol az asszisztense azt mondta, hogy nem probléma ha kijön, mossam és tisztítsam gyakrabban.Egy megerősítésre lenne szükségem, hogy ennél a NEM gyökérkezelt fognál lévő próbatömésnél mi a helyzet? Valóban nem probléma, ha a próbatömés 100%-a kijön úgy, hogy bent van a fogban a gyökér? Lesz e fájdalom, vagy letörhet e esetleg a fog többi része? Valóban nyugodtan moshatom és ehetek rajta amíg ki nem cserélik? Így a 4 napos nyaralásom előtt szeretném mihamarabbi válaszát kérni.KöszönettelG. Tamás

Válasz

Célszerű az ideiglenes tömést visszatenni a fogba, így csökkenthető az érzékenység és kisseb az esélye a fog sérülésének! Amíg a végleges tömés nem kerül be a fogba, addig fokozottan vigyázni kell rágáskor, hogy az ép fogrész ne törjön le!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk