A fogorvos válaszol

Problémás bölcsességfog eltávolítása

Kedves UniKlinik!

A jobb alsó bölcsességfogam időről időre begyullad, azonban több röntgenről is megállapították már, hogy mindkét oldali közel fekszik az ideghez. Olvastam, hogy ilyen esetben súlyos következmények is lehetnek, ha ideget érnek a beavatkozás során.

Van olyan sebészeti mód, amivel ez a kockázat csökkenthető, és probléma nélkül eltávolítható a fog?

Köszönettel,
Gréti

Válasz

Kedved Gréti!

Az adott anatómiai helyzetet befolyásolni sajnos nem lehet, olyan műtéti megoldás, ami biztosan elkerüli az ideg sérülését nem létezik. Azonban abban az esetben, ha a leírt anatómiai helyzet indokolja, akkor 3d CT felvételt szoktunk készíteni, aminek segítségével feltérképezhető a foggyökér és az ideg lefutása, egymáshoz való viszonyuk, elhelyezkedésük. Ez segít felkészülten nekilátni a beavatkozásnak, amivel csökkenthetők bizonyos műtéti kockázatok.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk