A fogorvos válaszol

Pulpa polip

S. Anna

Üdvözlöm!
A most 6 éves fiamnak jelenleg 2 olyan rágó tejfoga van, amelyet megnyitottak és nem tömtek be. Ezt a kezelést kb. 1,5 éve végezték el altatásban. A probléma, hogy azóta folyamatosan pulpa polipja van az említett fogaknál, amelyeket a fogorvosunk rendszeresen kimetsz. Ezt a fiam nehezen viseli, főként, hogy a beavatkozást követő egy hét múlva ismét megjelenik a fogbélben a pulpa polip. Kérdésem, hogy ezt feltétlenül ki kell metszeni? Valahogy megelőzhető lenne, hogy ismét előjöjjön?
Köszönöm a válaszát!
Anna

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben panaszokat okoz a pulpa polip (raharapasra fajdalom), akkor egyértelműen javasolt annak az eltávolítása, amennyiben nem okoz panaszt, nem szükséges eltávolítani. 
Egy alapos átöblítés utáni ideiglenes lezárást meg lehet esetleg próbálni a pulpa polip eltávolítását követően, így az nem tud kialakulni, de nem garantált, hogy panaszmentes lesz a fog, fájdalom, esetleg kis tályog a fog mellett kialakulhat. Ekkor az ideiglenes tömés eltávolítását követően ismét érdemes nyitva hagyni az üreget. 

Üdvözlettel 

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk