A fogorvos válaszol

Pulpa polip

S. Anna

Üdvözlöm!
A most 6 éves fiamnak jelenleg 2 olyan rágó tejfoga van, amelyet megnyitottak és nem tömtek be. Ezt a kezelést kb. 1,5 éve végezték el altatásban. A probléma, hogy azóta folyamatosan pulpa polipja van az említett fogaknál, amelyeket a fogorvosunk rendszeresen kimetsz. Ezt a fiam nehezen viseli, főként, hogy a beavatkozást követő egy hét múlva ismét megjelenik a fogbélben a pulpa polip. Kérdésem, hogy ezt feltétlenül ki kell metszeni? Valahogy megelőzhető lenne, hogy ismét előjöjjön?
Köszönöm a válaszát!
Anna

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben panaszokat okoz a pulpa polip (raharapasra fajdalom), akkor egyértelműen javasolt annak az eltávolítása, amennyiben nem okoz panaszt, nem szükséges eltávolítani. 
Egy alapos átöblítés utáni ideiglenes lezárást meg lehet esetleg próbálni a pulpa polip eltávolítását követően, így az nem tud kialakulni, de nem garantált, hogy panaszmentes lesz a fog, fájdalom, esetleg kis tályog a fog mellett kialakulhat. Ekkor az ideiglenes tömés eltávolítását követően ismét érdemes nyitva hagyni az üreget. 

Üdvözlettel 

Uniklinik

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk