A fogorvos válaszol

Rágóizom gyulladás

Jó napot kívánok! Tanácsukat szeretném kérni. A februári hideg napok alatt munkámnál fogva nagyon megfázott az arcom jobb oldala, s néhány nap multán elkezdett fájni a fülem. A fűlorvoshoz elmenve azt mondta, hogy semmi baj nincs a fülemnek, s elküldött a szájsebészhez. A szájsebész rágóizom gyulladást állapított meg. Felírt antibiotikumot és azt mondta, hogy nem szabad sokat beszélni, illetve pépes ételeket egyek egy-két hétig. Továbbá kérdésemre elmondta, hogy a gyógyulási folyamat nem rövid. Én be is tartottam az általa előírtakot, s ugy nézett ki, mintha rendbe jött volna a rágóízom. Bár a fűlzúgás az megmaradt. Most két hete egy kis megfázás után újra kezdett fájni a fülem ugyanúgy, mint februárban. A kérdésem az lenne, hogy milyen megoldást javasolnak problémámra? Válaszukat előre is hálásan köszönöm. Üdvözlettel: Albert

Válasz

Mindenképpen meg kellene vizsgálni, hogy valóban ugyanaz a probléma okozza-e jelenlegi panaszait. Az állkapocsízület gyulladása miatt fülzúgásnak azonban nem szabad jelentkeznie. Amennyiben az ízülettel van probléma, esetlegesen harapásemelő sín viselésével lehet panaszain hosszabb távon csökkenteni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk