A fogorvos válaszol

Ráharapásra érzékeny fog.

Tisztelt Zuglói Fogászat!Decemberben az egyik rágófogamban (fájdalom miatt) lévő fehér tömést kicserélték amalgámra. Azután érzékeny lett a fogam a hidegre és ráharapáskor legbelül éreztem enyhe fájdalmat.1,5 hónap eltelte után, gondoltam ez így nem maradhat és ismét visszamentem a fogorvoshoz.Megröntgenezte, a tömés rendben volt, és nincs közel az ideghez sem. Új tömést készített kalciumos alábéleléssel és ideiglenes töméssel. Azóta szinte elviselhetetlen, és mindennapos a fájdalom. És a ráharapásos fájdalom is elviselhetetlenné fokozódott.Már a 2. doboz gyulladáscsökkentőt kapom, és a fájdalom nem szűnik. Azt mondták , csak a gyökérkezelés marad. Kérdésem az lenne, hogy miért rosszabbodott a ráharapásos érzékenység? és valóban szükséges -e a gyökérkezelés? Köszönettel: G. Zsuzsanna

Válasz

Ha egy tömés magas, a fog túlterhelődik és ráharapásra erős fájdalom alakul ki. Nagy kiterjedésű tömések készítésekor előfordul, hogy a fog begyullad és gyökérkezeléssel lehet a panaszt megszüntetni. A folyamatos fájdalom fogbélgyulladásra utal, így indokolt a fogát meggyökérkezelni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk