A fogorvos válaszol

Ráharapásra érzékeny tömött fog

T. Doktonő, Doktor Úr !1 hónapja állok fogorvosi kezelés alatt. Utoljára 2 nappal ezelőtt tömték be a bal felső 6-os fogamat, fehér töméssel. A fogamat azóta nem tudom használni, ráharapásra érzékeny. Ha csak simán összecsukom a fogsoromat és összenyomom, arra nem reagál, nem fáj a fog, kizárólag keményebb ételek harapásakor. Ez már a 7. fogtömésem egy hónapon belül, eddig nem tapasztaltam ilyen problémát. A tömés nagy méretű. Legközelebb jövő keddre van időpontom a fogorvosomnál. Várjak addig, hogy hátra múlik az érzékenység, vagy javasolna egy korábbi kezelést ? Panorámaröntgen történt a fogaimról, szuvasodáson kívűl más jellegű probléma nem látszódott. Köszönettel,Nagy Csilla

Válasz

Érdemes szájüregi felvételt- kisröntgent- is  készíteni a fogról. Abban az esetben, ha élő a fog, akkor elképzelhető, hogy egy ponton minimálisan magas maradt a tömés, vagy igen közel van az idegkamrához. Ilyen esetekben érdemes várni és kímélni a fogat. A türelmi idő átlagosan 2- 4 hét is lehet.

Abban az esetben, ha nem él a fog, akkor gyökérkezelés szükséges.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk