A fogorvos válaszol

Ráharapásra érzékeny tömött fog

Tisztelt Doktornő !3 hete tömték be az egyik őrlőfogamat fényre kötő töméssel. A fogam azóta ráharapásra érzékeny. Egy héttel később igazítottak a tömés magasságán, de az érzékenység nem múlik. Néha még mindig magasnak érzem a tömést, pedig sokat „faragtak” belőle és többször ellenőrizték a kis kék-piros papírral is. A magas tömés érzet a nap folyamán, a terhelés hatására fokozódik, estére már elkezd tompán fájni az állkapcsom is, a fájdalom a fülembe sugárzik. Lehetséges, hogy még mindig magas a tömés, vagy más is okozhatja a kellemetlenséget ? A fog spontán nem fáj, akkor sem érzékeny, ha az alsó fogsorral találkozik, kizárólag rágáskor fáj.Üdvözlettel, Zsolt

Válasz

A leirasa alapjan nagy valoszinuseggel meg mindig magas a tomes, de gyokercsucs koruli gyulladasos folyamat is okozhat hasonlo tuneteket. Kerem, keresse fel a tomest keszito kezeloorvosat!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk