A fogorvos válaszol

ráharapásra gyakori tompa fájdalom

Jó napot kívánok.
szeretném megkérdezni bal kettes felső fogamat áttömték és azóta ráharapásra fáj folyamatos diszkomfort érzet van régen gyökérkezelt fog tömés nem magas állitólag csiszoltak belőle rtg gyulladás nem látszik 3hónapja tömték.Köszönöm válaszukat

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben csak úgynevezett panoráma röntgen felvétel készült, (de akár kis rtg felvétel esetén is lehet ez igaz), úgy a gyulladás rejtve maradhat. 100%ban csak a fogászati CBCT felvétel mutatja meg, hogy biztosan gyulladásmentes-e egy terület. Mindenképpen javasolnék egy ilyen felvételt.

Másik lehetőség, ami tompa jellegű fájdalmat tud okozni, az az ínygyulladás. Esetlegesen úgynevezett íny alatti fogkő, vagy nem megfelelő széli zárású korona okozhat ínygyulladás, ami szintén állandó tompa jellegű fájdalmat eredményez.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk