A fogorvos válaszol

Régi fogkorona

I. Ágnes

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

Van egy 4 tagú régi foghidam.Kettő darab fogkorona és kettő darab fogból áll. Az egyik korona alatt,úgy lett megoldva,hogy gyökérkezelés után,egy csavart tett bele a fogorvos és felépítette a fogat.Most ez a fog felett az ínyem ,most megvan dagadva és ha az arcomat kívülröl enyhén megnyomom fájdalmat érzek.Nem olyan a fájdalom mint egy fogfájásnál,más jellegű! Három napja próbálom elérni a fogorvosomat,de nem veszik fel a telefont! Csak időpontra lehet menni most a covid miatt és rövidített rendelés van! Kérdésem az lenne,hogy amíg sikerül hozzá eljutnom,milyen gyógyszert szedjek vagy esetleg írathatok e fel dalacint a háziorvosommal van e értelme szedni? Válaszát előre is köszönöm!
Ágnes

Válasz

Kedves Ágnes!

Látatlanban sajnos nem áll módunkban javaslatot tenni antibiotikum felíratására. Amennyiben mégis szükség lesz majd gyógyszerre, úgy a penicillin az első választandó szer, ha nincs rá allergiája. Javaslom, akut panaszokkal keresse fel kezelőorvosát személyesen, a duzzanat fokozódása esetén szájsebészeti szakrendelést haladéktalanul!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk