A fogorvos válaszol

Régi gyökértömés cseréje

H. Lili

Szép napot!

2 éven keresztül úgy volt a gyökértömés a fogamban, hogy nem ért végig a gyökércsatornán. Kialakult egy nagyobb gyulladás. Újból megcsinálták a tömést. Sajnos még mindig lüktet, fáj ha hajolok, ha mozgok. Gondolom idő kell ahhoz, hogy a gyulladás lemenjen. Jelenleg gyógyszeres tömés van a fogban. A kérdésem az volna, hogy menyi ideig normális a fájdalom, vagy ez szervezetfuggo? Mivel tudnám segíteni a szervezetemet, hogy leküzdje a gyulladást? Esetleg antibiotikum szükséges lehet? A kezelőorvosomhoz egy hónap múlva megyek vissza.
Köszönöm válaszukat előre is!

Válasz

Kedves Kérdező!

Gyökérkezelést követően néhány napig lehetnek panaszai, ezeknek is azonban csökkenő tendenciát kell mutatni. Ha fájdalma nem enyhül, mindenképp keresse fel kezelőorvosát! Elképzelhető az is, hogy endodontus szakorvost érdemes lenne felkeresnie. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk