A fogorvos válaszol

Rejtélyes hosszan fennálló fájdalom, eddig diagnozis nélkül

Tisztelt Doktor nő/úr!

Klinikai eset az enyém, lehet egy hatás tanulmányt is megér a dolog. Kálváriám lassan 1 éve kezdődőt. 34 éves férfi vagyok. Amit tudni kell hogy jelenleg fent teljesen fogatlan vagyok, mert gyakorlatilag az összes fogamat ki kellett húzni azok rossz állapota miatt. A jelenség hirtelen kezdődött el, a nekem bal felső volt szemfogam helyén, mélyen a csontból erős villanás szerű, idegzsábára jellemző fájdalom, csak egy pillanatig tart de naponta többször ismétlődik, és az nyomásra is kiváltható. Gyakorlatilag azt érzem, mintha lenne egy idegszál bent a csontba és valami impulzust kapna, és stimulálódna, és ismétlem magam nincs fog csak a csont. Mint írtam nyomásra rögtön kiváltható, de a legrosszabb, hogy teljesem spontán is belenyilall, jelentősen rontva az életminőséget. Napok után a jelenség teljesen megszűnik hetekre, sőt hónapokra is. Ilyenkor nyomásra se tudom kiváltani a fájdalmat, utána hetek, vagy hónapok múlva teljesen a semmiből megint elkezdődik, és megint napokig fenn áll a jelenség. Semmihez nem tudom kötni hogy minek a hatására múlik el vagy kezdődik el a dolog. Fájdalomcsillapító nem hat, mert teljes mértékben ideg fájdalomról van szó, és mindig csak egy villanásnyi, soha nem állandó.

Amik eddig történtek: 3 panoráma + 2 cbct felvétel amiken abszolút semmi nem látszik csak a tiszta csont. Teljes szájsebészeti infektálás azon a részen, ami után rá 2 nappal megint elkezdődött a nyilallás, mintha semmi nem történt volna. 1 éve szenvedek ettől. A nyilallás nem sugárzik ki sehova, kezdetektől fogva 1 pontba nyíllal bent a csontba.
Felmerült már az is, hogy neuralgiáról van szó, de szeretnék még 1 kört futni szájsebészet terén.
Kérdésem, hogy milyen ideg okozhat intenzív nyilallást egy fog nélküli csontban? Ott a csont elég egyenetlen, mert a szemfogam anno nagyon fentre nőtt ki. Elképzelhető, hogy van ott még valami ideg ami nyomás alatt van, és neuralgiát okoz, csak a röntgenen nem látszik? Önök esetleg milyen kivizsgálást tudnának csinálni ami közelebb vihet a megoldáshoz? Neurologus nál is jártam aki pregabalin névű gyógyszert íratott fel, ami elvileg jó az ideg fájdalmakra de még nem mertem bevenni.

Köszönöm válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

Az Ön által leírtak alapján a fogászati utat már végigjárta. Mi is egy CT felvételt javasolnánk, és amennyiben az negatív, úgy neurológus kollégához irányítanánk tovább.

Leírása alapján tipikusan neuralgiás tünetei vannak, így kétlem, hogy fogászatilag tudnánk Önért tenni érdemben.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk