A fogorvos válaszol

Reménytelenül elrontott híd?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!Alul hét fogamra(alatta négy saját foggal)híd került. Az első „felpróbálást”(ez a végleges híd, de kértem, ne ragassza fel végleg, hogy kipróbálhassam) 4 napig viseltem. Jó volt, bár hátul kissé magasabbra sikerült. Nem aggódtam, mert tudom, hogy ez korrigálható. Amikor a doktornőm levette, h javítson rajta, és végleg felhelyezze, a ragasztóanyag kikapargatása közben belülről kilyukasztotta(!) az egyik fogat, ott most egy feketés függőleges csíkocska látszik, ráadásul teljesen másképp áll az egész, mint ahogy először állt! Ideiglenesen visszatette, h ne legyek megint csiszolt fogakkal, 5-én megyek hozzá újra. A viselése közben folyamatosan hibákat veszek észre:- az ép fogam, a híd mellett mintha nyomódna, mintha rá lenne kissé rakva a híd szélső tagja,-az első 3-4 fog magasabban áll, a hátsók túl alacsonyan,-körömnyi vastagságú rés tátong a korona és íny között ott(elöl), ahol nincs saját fogam, így tisztán tartani sem tudom,és hasonlók…Azt szeretném megtudni, normális-e az, hogy egy korona olyan anyagból van, ami ennyitől kilyukadhat? Valamint azt, hogy helyrehozható-e ez a sok hiba ugyanezen fogsoron, vagy egy teljesen újat ajánlott csináltatni? Ugye mindezek már nem az én pénztárcámat terhelik? 30 évesen nem szeretnék ilyen fogsorral élni, a doktornő 100 000 ft-ért „tette ezt velem”. És még igazolást sem kaptam a befizetésről. Azt gondoltam, ha megcsináltatom a fogam, egy híddal 10 évig is el lehet élni.Megtisztelő válaszát köszönöm előre is, Judit.

Válasz

A leírtak alapján Önnek fémkerámia híd készült. Ezen anyagok szájállóak, nem lyukadhatnak ki. Amennyiben a porcelán lepattant a fémről, akkor az korrigálható.

A fogak megmintázását , elhelyezését a hídban nagyban befolyásolják a meglévő fogak, illetve a felső állcsontban levő fogak elhelyezkedése, és azon fogak által létrehozott fogív!

Az esztétikai problémákat mindenképpen ismertetnie kell a kezelőorvosával, és ekkor az orvossal és fogtechnikussal közösen kell eldönteni, hogy Önnek új hidat kell-e készíteni, vagy korrigálható a most ideiglenesen átadott fogmű. Az, hogy az új híd készítése Önre nézve jár-e anyagi áldozatokkal az az adott rendelőre érvényes garanciális feltételek határozzák meg.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk