A fogorvos válaszol

Repülés frissen húzott foggal?

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy szabad-e repülőre ülni foghúzás után? Mert hallottam dolgokat, hogy a nyomásváltozástól felszakadhat a seb vagy igazából nem is tudom hogy magyarázzam. Ha nem lehet akkor körül-belül mennyi idő elteltével szabad ilyen módon utazni?

A válaszát előre is köszönöm.

Válasz

A nyomásváltozás következtében fellépő utóvérzés miatt nem javasolt pár napig repülőre ülni a foghúzást követően. A vérzés esélyét magas vérnyomás betegség, különböző vérzékenységet okozó állapotok, betegségek vagy gyógyszerek is növelhetik. A beavatkozás típusa is – műtéti fogeltávolítás, vésés – befolyásolja a sebgyógyulást. Egészséges személy négy – öt nappal a foghúzást követően már biztonsággal utazhat repülőn, az utóvérzés esélye minimális.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk