A fogorvos válaszol

Rés a korona és az íny között

M. Katalin

Tisztelt Uniklinik!
Lassan 1 hónapja készült el az alsó fogsorom 3 hídpótlással fémkerámiából. (A fogorvos azt mondta porcelán fedéssel.) Amellett, hogy nem tudom megszokni, van néhány problémám, ami szerintem nem természetes, ezekre szeretnék választ kapni:
1. Természetes-e, hogy az íny és a korona között akkora rés van, hogy még egy fogpiszkálót is át tudok húzni a a fog és az ínyem között?!
2. Természetes-e, hogy a korona alatt „lüktet”, „lüktető” , feszülő érzést érzek?
3. Természetes-e, hogy már most az ínynél szürke a fogkorona alsó része? Az elkészített fog is sárgább mint a saját, felső fogsorom.
4. Természetes-e, hogy a jobb oldalon a korona rágófogai aránytalanul kisebbre lettek készítve a baloldali rágó- és ahhoz képest is, mint amilyen volt az eredeti, saját fogam? (Itt van az egyik nagy rés is.)
5. Milyen esetben reklamálhatok, hogyan érvényesíthetem az igazamat laikusként? Menjek el másik orvoshoz?
Véleményem szerint a fogtechnikus végzett rossz munkát… sajnos nagyon, nagyon sok pénzt fizettem és nem azt kaptam amit vártam.
Köszönöm a válaszukat!

Válasz

Kedves Kérdező!

A fenti kérdéseinek komplexitása miatt levélben sajnos nem tudunk válaszolni Önnek.

Egy munka, legyen az körhíd, vagy egy tömés, leírás alapján való megítélése lehetetlen feladat.

Jogi, illetve garanciális kérdésekben pedig nem is tisztünk ezt megtenni, hiszen erre vonatkozó jogkörrel nem rendelkezünk.

Amennyiben kifogásolja a készült pótlást, úgy azt mindenképpen az azt készítő kollégának kellene jeleznie, illetve a fenti kérdéseket is elsősorban vele kellene megvitatnia. Garanciális kérdésekről is Ő fog tudni felvilágosítást adni Önnek!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk