A fogorvos válaszol

Részleges kivehető fogsor csak evéshez?

T. Roland

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Használható-e csak evéshez a részleges kivehető fogsor?
A beszéd és az esztétikai szempont nem teszi szükségessé számomra a viselését, csak az evésnél veszem hasznát, egyébként nélküle sokkal kényelmesebb lenne az élet.
Ha csak evésnél teszem be, annak lenne valamilyen hátránya?

Köszönöm a segítségét!

Tisztelettel,

Domi K.

Válasz

Kedves Domi K.!

Lehet hátránya a csak evéshez használt kivehető fogsornak. Persze ehhez pontosan látni kellene a szituációt. Milyen típusú ez a pótlás, kapcsos elhorgonyzású, vagy rejtett elhorgonyzású-e pl.?

Kicsit számomra értelmetlennek tűnik a csak evéshez használt protézis viselése. Beszéd közben is van bizonyos funkciója a fogaknak, lágy részeknek. Ráadásul így egyenlőtlenül éri terhelés a maradék fogakat is.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk