A fogorvos válaszol

Részleges korona

G. Lajosné

Tisztelt Hölgyem/ Uram.
Van egy 6 tagból álló koronám, márciusban csináltattam meg, és ha hozzáérek megnyomom egy kicsit az egész alatt fájdalmat érzek. Nyomás nélkül is néha annyira fáj hogy gyógyszert kell bevennem, néha napokig nem fáj, de aztán újra kezdi. Orvosom nem tudott vele mit kezdeni, pedig panoráma röntgen is készült. Van erre valami megoldás? Ha új korona kell azt is vállalom mert így nem maradhat. Ragasztott nem kivehető a pótlásom, ugyan ilyet szeretnék. Várom szives válaszukat. Amennyiben van megoldás rögtön kérek időpontot is Önöknél.
Tiszt: Győrffy Lajosné
2019.12.30.

Válasz

Kedves Győrffy Lajosné!

Látatlanban sajnos nem tudom megmondani, hogy mi lehet a baj. A tünetei alapján vagy egy már gyökérkezelt fog fáj, vagy egy eddig élő fog mostanság hal el.

Annak eldöntése érdekében, hogy melyik foggal lehet a gond, először egy szájvizsgálat kell, a panoráma röntgen megtekintésével együtt. Amennyiben ez nem egyértelmű, egy CT felvételt kell készíteni, ugyanis a panoráma röntgen felvétel alkalmatlan annak eldöntésére, hogy van-e elváltozás a gyökércsúcson, vagy nincs.

Nemrég készült, pár éves pótlások esetében lehetséges lehet a gyökérkezelést a felragasztott koronán keresztül is elvégezni, de ez esetfüggő.

Időpontot a következő munkanapon telefonon tud egyeztetni reggel 7:30tól.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk