A fogorvos válaszol

rezekált fog

Üdvözlöm!2 éve nyáron újra rezekálni kellett az első két metszőfogamat, mivel a gennyes góc újra megjelent. Rendszeresen jártam röntgenre, és szépen be is csontosodott az eltávolított rész. Egy hete észrevettem, hogy egy kis góc lehet a fogínyemen. Voltam a fogorvosomnál újabb ellenőrzésre. A röntgen felvételen látszódott, hogy a jobb oldali teljesen becsontosodott, viszon a bal oldalin (ahol a góc is megjelent)a györékcsúcs nem teljesen, ott egy kisebb sötét folt volt. Ma azt vettem észre, hogy a góc az ínyemen nagyobb. Az orvosom által felírt Dalacint (16 db-os) beszedtem, és Gengigel-el kezelem a felületet.Ön szerint mi a teendőm? Még csak 20 éves múltam, és szeretném megtartani a saját fogakat, viszont olvastam, hogy 1 fogat 2-x lehet csak rezekálni.Előre is köszönöm a választ! Minden jót! Hajnalka

Válasz

Mivel a krónikus gyulladást a másodszori rezekcióval sem sikerült megszűnetetni, így mindenképpen első lépésként a gyökértömés cseréjét javaslom!

Ezt követően 3 hónap múlva egy kontroll felvételt kell készíteni. Ha csökken az elváltozás, akkor továbbra is folyamatos kontroll alatt tartva a fogat, de nincs különösebb teendő. Ha nincs javulás a gyökértöméscserét követően, akkor ajánlott nem rezekálni, de újra kitisztítani a be nem gyógyult- csontosodott- területet.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk