A fogorvos válaszol

rezekált fog körüli problémák

Tisztelt Doktornő/Úr!Tanácsát szeretném kérni a következő problémával. Körülbelül nyolc éve a jobb felső egyes fogam gyökercsúcs rezekálták. Egy öt évvel későbbi röntgenfelvétel kapcsán kiderült, hogy a rezekált gyökér felett tömőanyag látható. Akkor azt tanácsolták, hogy amíg nem okoz panaszt, nem kell újra felnyitni. Néhány napja készült ismét egy röntgen(más okból), ahol látszik a rtg-en, hogy gyulladás figyelhető meg a rezekált gyökér felett a csontállományban és a bal felső egyes fogam gyökere körül is. Ez a fogam is sajnos gyökérkezelt és még egy csap is van benne. Most azt tanácsolták, hogy az első négy fogamnál végeztessem el a rezekálást, kitisztítást, mert sajnos tovább terjed így is úgy is a gyulladás a kettes fogakra. Jelenleg semmi problémát nem érzek és a röntgen sem mutat eltérést a kettes fogaknál. A kérdésem az lenne, hogy valóban sehogy nem lehetne elkerülni a jelenleg nem gyulladt fogak gyökérkezelését és rezekálását?Ha nem kerülhető el, egyszerre el lehet végezni ezt a tisztítást, rezekálást mind a négy fognál?Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel: Rebeka

Válasz

Azon fogaknál szükséges elvégezni a rezekciót, ahol a gyökértömés a szájüreg felől nem cserélhető, csap jelenléte miatt, és csak ott, ahol a krónikus gyökércsúcs körüli gyulladás észlelhető.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk