A fogorvos válaszol

Rezekció utáni fájdalom és arcüreggyulladás

Üdvözletem!Körülbelül 3 hete a fogorvosom elküldött rezekcióra. A műtét sikerült, igaz közben rosszul is lettem, mert rettenetes fáj (14-es fogról van szó). A varratszedésig nem volt semmi komplikáció, szedtem a felírt antibiotikumot rendesen. Utána viszont mandulagyulladás, kb egy hétig tartó magas láz, most pedig egy arcüreggyulladást állapítottak meg a röntgenen, ahova a háziorvosom küldött. Az orromból bűzös váladék folyik, és a beavatkozás után 3 héttel egy újabb gennyzacskó jelent meg a műtött fogamon. Háziorvosom gégészetre küldött, de attól félek, valami nem sikerült a műtét során. Lázam nincs, jelenleg egy Avelox nevű gyógyszert írt ki az orvosom. A foggyökerem a rezekció előtt elég érzékeny volt (gyökérkezelt), és most ez a fájdalom tért vissza de kb 10%-a az előző fájdalomnak.Lehet még esélyem, hogy beavatkozás nélkül antibiotikum kúrával rendbe jön a fogam (rettenetes fájt a tortúra, és tartok tőle)? Orvosom fül-orr gégészetre utalt be, ettől függetlenül menjek a fogorvosomhoz is (hiába hangoztattam a háziorvosnak hogy rezektáltak)? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

A fog eredetű gyulladás gyógyszeres terápiára átmenetileg tünetmentessé válhat, de a bakteriális góc a krónikus gyulladást fenntartva megmarad. Az arcüreg gyulladása nehezen kezelhető betegség, az Ön esetében én inkább a fog eltávolítását javasolnám!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk