A fogorvos válaszol

Rezekció utáni ínygyulladás, nem múló duzzanat

H. Judit

Tisztelt Dr/Drnő!

9 napja volt a szemfogamon egy rezekciós műtétem. A fogam nem fájt sem előtte, sem utána, viszont a műtét után a szememig feldagadt az arcom, és nagyon lassan apadt le a duzzanat. Jobban mondva a szemfogam felett az orrtövemnél még mindig van egy kb. diónyi fájdalmas duzzanat. A vágás helyén piros, gyulladt, dagadt az ínyem és a felső ajkam belülről. A varratszedés is iszonyatosan fájt, erősen vérzett. A műtét után Betaklavot kellett szednem (előtte is szedtem 1 hétig), mégis gyulladásban van az egész terület. Most pedig Augmentin Duo-t írtak fel. Úgy tudom, a két gyógyszer hatóanyaga teljesen megegyezik, ha ezt is beszedném, akkor már egyfolytában a 3. heti antibiotikumot kellene szednem, és félek, hogy feleslegesen. Lenne más módja a gyulladás megszüntetésének? Köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban sajnos nem áll módomban megválaszolni kérdését, annak komplexitása miatt. Ehhez látni kellene a területet, ismerni kellene az egész esetet.

Kétségek esetén kérjen másodvéleményt egy szájsebész kollégától.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk