A fogorvos válaszol

Rezekció

C. Emilia

Tisztelt Doktornő!
3 héttel ezelőtt a 15-ös már régebben legyökérkezelt fogam megfàjdult. Elmentem egy doktornőhöz aki megrontgenezte és látta,hogy a gyökértömés nem tart végig és a gyökérvég be van gyulladva. Írt Augmentint amit felszedtem sde egy hét múlva megint fajt ekkor gyokercsucs rezekciót javasolt. Elmentem egy szájsebészhez aki megrontgenezte és nem látta semmi jelét a gyulladasnak és azt mondta hogy ilyen fájdalom csak ép fogbol jöhet de a mellette lévő is gyökérkezelt a másik oldalon pedig sajnos nincs fogam. Tehát nem érti miért fáj. De ha megnyomtam a nyelvemmel a 15. fogamat éreztem a feszitést. Lehetséges az hogy mégis fájhat egy régi gyökérkezelt fog? 2 napja megtörtént a rezekció is. Meddig fájhat rezekció után a fog és mikor lehet terhelni? Köszönöm szépen a segítséget előre is.

Válasz

Kedves Kérdező!

Természetesen fájhat egy már gyökérkezelt fog, illetve ilyenkor már nem a fog fáj, hanem a körülötte lévő csont, az ott lévő gyulladás. Ezek kimutatása CT felvétellel történik, amennyiben a röntgen felvételeken nem egyértelmű a látott kép.

A fog terhelhető a varratszedés után, ami általában 7-10 nappal a beavatkozás után esedékes.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk