A fogorvos válaszol

Röntgen

.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 2 alsó nagyőrlő fogam többször volt tömve, fájdalmat érzek olykor bennük, szeretnék röntgenfelvételt készíttetni róluk, hogy fogorvosnak megmutassam (és ez alapján tudjon dönteni, hogy gyökérkezeljék-e a fogaimat (?)), ehhez a panoráma röntgenfelvétel megfelelő?

Segítségét előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Általában egy panoráma röntgenre minden évben szükség van, illetve ha egy új rendelőbe megy, jogi szempontok miatt is szükség van van rá.

Egy fog fájdalmát elég sok minden okozhatja, ezért először mindig egy panoráma röntgent készítünk, és ennek alapján mérlegeljük további felvételek, vagy egy CT felvétel szükségességét.

Üdvözlettel!

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk