A fogorvos válaszol

Rossz szájszag

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!Kb. 2 éve tömték és gyökérkezelték az egyik fogamat.Elég nagy tömés van benne.Nem sokkal később a mellette lévő fogat is tömni kellett.De már akkor is mondta a fogorvos hogy gyulladt az íny.Volt hogy ki is esett a tömés.Pár hónap múlva éreztem,ha a nyelvemmel oda nyúltam akkor rossz ízű volt a két fog közt.És érzem hogy büdös lett a leheletem és onnan jön.Voltam vissza és azt mondák hogy még mindig gyulladt az ínyem.Mossak többet fogat meg használjak szájvizet.Volt hogy elmúlt de mindig visszajön.Szerintem ha a két tömött fog közé megy valami étel darabka és nem tudom kiszedni attól keletkezik.De olyan hézag van a fogak közt hogy betudok fogpiszkálóval nyúlni(úgy szedem ki az étel darabokat)Elég sokat vérzik fogmosáskor.De ez a rossz lehelet teljesen kihat az életemre.Nem merek beszélni,rossz a kedvem is meg az étvágyam se a régi.Kérdésem az lenne,hogy húzassam ki inkább az egyik tömött fogam vagy lehet tenni ellene valamit?Válaszát előre is köszönöm4Tisztelettel Pali

Válasz

A gyökérkezelt fogat koronával kellenne ellátni (a fokozott törésveszély miatt), az ínyt, mivel már régóta gyulladásban van zárt kürettel kellenne rendbe tenni (ha szükséges, akkor nyitott kürett is szóba jöhet a tasakmélységtől függően). Ekkor a fogak közötti terület jól tisztíhatóvá válik fogköztisztító fogkefe számára (a fogpiszkáló egyáltalán nem ajánlott!), és ennek köszönhetően a rossz lehelet is meg fog szűnni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk