A fogorvos válaszol

Rosszindulatú betegség

M. Magdolna

Tisztelt Doktornő! Édesapám 82 éves több hete járja a kálváriat.Nem szelek a jobb orra. Elküldtek arc CT re. Azt ezt írja :A jobb sinus max és a jobb alsó őrjárat jelentős mértékben kitöltött. Bennük homogén polypoid képlet ábrázolodik. A jobb sín. front. Jobb oldali recessusa fedett. Bal légtarto.
Sinonasalis polyposis l. d. Antrochoanal polyp susp. Sín. front ld. Sinusitis max ld.
Elküldtek fogaszatra, ők meg a Mária utcai szájseb. klinikára. Közben a felső szájpad jaj az első fogak mögött fehér és szürkés keményedes jött ki. Ugyanez van a fogak fölött is. Elöl két fogánál mondták hogy panoráma felvétel mutat valamit. Minden évben volt neki arcüreg felvétele, és félévente járt fogászati szűrésre. A klinikán mondták hogy periostitis, de szövettani vesznek az elváltozásbol sürgősen. Hétfőn lesz még. Apu kérdezte hogy rosszra gyanakszik a doktornő? Azt mondta hogy nem gondol rosszra de zárjuk ki. Ha negatív lesz, akkor a csontból is vesz mintát.rettenetesen izgulok hogy mi lesz vele. Félek hogy ez rák lesz. 82 éves. Szeretném ha köztünk lenne még. Van erre esély?

Válasz

Kedves Kérdező!

Levélben ilyen komoly kérdéskörben természetesen nem áll módunkban Önnek választ adni. Nem láttuk a pácienst, nem láttunk minden leletet, nem elvárható, hogy véleményt mondjunk.

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk